Promocija prvog broja Likamvsa

U ispunjenom Malom salonu Muzeja Like Gospić, u četvrtak, 17. listopada 2019. godine svečano je predstavljen prvi broj časopisa Likamvs.

Ravnateljica Muzeja, dr.sc. Tatjana Kolak je u uvodnom pozdravu istaknula da je časopis nastao kao želja da se široj javnosti predstavi rad Ustanove, muzejski Fundus te muzejske djelatnosti  koje se zbivaju unutar zidova i stoga su uglavnom nepoznate širem krugu. Upravo zbog popularizacije, edukacije i promocije rada Muzeja Like, Likamvs je koncipiran kao stručni, a ne kao znanstveni časopis. U prvom broju nalaze se radovi isključivo zaposlenika Ustanove, no naglasila je da očekuje da će se u idućim brojevima priključiti i vanjski suradnici  kojima je kulturna baština Like u fokusu interesa.

Glavna urednica Časopisa, muzejska dokumentaristica Marija Rukavina Vranić posjetiteljima je predstavila radove ovog prvijenca koji je izazvao pozornost gospićke javnosti.

Časopis koji će izlaziti jednom godišnje u tiskanom obliku je besplatan,  dostupan je i u PDF obliku ovdje.Likamvs – 01 web

Print Friendly, PDF & Email
%d blogeri kao ovaj: