“Zajedno kroz godinu, zajedno u Došašću”

U sklopu Prosinca u Gospiću, u četvrtak, 13. prosinca je u Muzeju Like održan događaj pod nazivom “Zajedno kroz godinu, zajedno u Došašću”.

Građani Gospića i djelatnici muzeja zajednički su okitili božićno drvce u parku Muzeja. Svježi snijeg koji je padao cijeli dan stvorio je idiličnu atmosferu, a djelatnici muzeja počastili su posjetitelje čajem, kuhanim vinom i medenjacima.

Ravnateljica muzeja dr.sc.Tatjana Kolak održala je uvodni govor o blagdanu sv. Lucije i običajima na taj dan, nakon čega je uslijedilo kićenje božićnog drvca. U Lapidariju Muzeja nalazilo se jedno manje drvce koje su djeca kitila, a mališani su imali priliku posijati pšenicu i upoznati običaje vezane uz blagdan svete Lucije. Nisu izostali ni pokloni za najmlađe.

Ukrase su izradili učenici 2. razreda Gimnazije Gospić uz vodstvo profesora Antona Orzesa, a za temu su odabrali glagoljično pismo.

Puhački orkestar Grada Gospića odsvirao je nekoliko prigodnih skladbi u parku Muzeja, čestitajući posjetiteljima i djelatnicima nadolazeće blagdane,  i tako dodatno uljepšao već idiličnu večer u Gospiću.

Print Friendly, PDF & Email
%d blogeri kao ovaj: