52. Lički likovni anale: Petar Hranuelli “Ljepota kamena iz Like”

  • U petak, 27. listopada 2017. godine, u 19.00 sati u galeriji Muzeja Like Gospić održalo se svečano otvorenje izložbe 52. Lički likovni anale – Petar Hranuelli “Ljepota kamena iz Like”

Ovogodišnji Likanale posvećen je stvaralaštvu umjetnika koji ima čvrstu, „kamenu“ poveznicu s Likom – bračkom Zagrepčaninu koji stvara i u Rasoji, u Lovincu – Petru Hranuelliju.

Petar Hranuelli je prvi hrvatski kipar u povijesti Like koji je dobrano ovladao ličkim kamenom, a njegov stvaralački opus nastajao je u razdoblju od dvadeset i pet godina te pokazuje raznolikost kreativnog sadržaja i izražajnih formi.

Izložbu su omogućili Ministarstvo kulture RH i Grad Gospić.

Izložba je otvorena do 27. studenog 2017.

PETAR HRANUELLI

Rođen u Supetru (27.12.1975.), a do 1994. godine živi u Postirama na otoku Braču. Izlaže od 1994. godine na 44 samostalnih i 91 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. O njegovom umjetničkom radu pisali su istaknuti likovni kritičari: Nikola Albaneže, Nikolina Mahović, Stanko Špoljarić, Rašeljka Bilić, Romina Peritz, Davorin Vujičić, Draženka Jalšić Ernečić, Snježana Kauzlarić, Romana Tekić, Kristina Tamara Franić,… Djela mu se nalaze u javnim i privatnim zbirkama (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Italija, Austrija, Srbija, Turska, Engleska, Španjolska, Kalifornija, Čile,…) Član je HDLU-a Zagreb od 2006. godine. Živi i stvara u Zagrebu i Rasoji.

 


Plakat izložbe


Galerija

Print Friendly, PDF & Email
%d blogeri kao ovaj: