„Anne Frank – povijest za sadašnjost“

Izložba Anne Frank, Mali salon MLG, 19.11. – 23.12.2016.; opseg: 38 panela; vrsta: povijesna, pokretna; tema: život Anne Frank i zbivanja za vrijeme II. svjetskog rata; korisnici: svi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom, Muzej Like Gospić priređuje 19. studenog 2016. godine izložbu „Anne Frank – povijest za sadašnjost“.

Posjetitelje kroz izložbu vode 12 posebno obučenih učenika, volontera na izložbi polaznika Gimnazije Gospić.
Trening učenika volontera – vodiča kroz izložbu održat će se 16.-17. studenog 2016.

Putujuća izložba „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ na tridesetak izložbenih panela donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu. Hrvatska verzija izložbe sadrži i 6 panela koji se bave lokalnom poviješću.

Izložba je ostvarena u sklopu projekta ‘Povijest za svijest’, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama.

Izložba je već obišla četrdesetak zemalja, a u Hrvatskoj je već posjetila Zagreb, Rijeku, Split, Osijek, Čakovec, Daruvar, Bjelovar, Vrgorac, Zadar, Pulu, Labin, Opatiju, Slavonski Brod, Krk, Koprivnicu, Varaždin, Petrinju, Sisak, Slatinu, Viroviticu i Vukovar. U Hrvatsku je dovedena u sklopu projekta ‘Povijest za svijest’, koji je financirala Europska unija i podržao predsjednik Ivo Josipović. Izložba trenutno nastavlja putovati po Hrvatskoj uz pomoć lokalnih donacija.

Izložba će biti otvorena do 23. prosinca 2016.


GALERIJA FOTOGRAFIJA

Print Friendly, PDF & Email
%d blogeri kao ovaj: